Έπαινος για την συμμετοχή στο Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» στα πλαίσια του προγράμματος «Follow Green»

Την Τρίτη 19.9.2023 ομάδα 16 μαθητών –τριών του Γ3 μετέβη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Κολυφού και κ. Ευαγγέλου, προκειμένου να λάβουν έπαινο για τη συμμετοχή του σχολείου στο Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» στα πλαίσια του προγράμματος «Follow Green» που παρακολούθησαν κατά το σχολικό έτος 2022-23.
Το πρόγραμμα έγινε από το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές –τριες σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης τους έτσι ώστε να αποκτήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγιναν δραστηριότητες και μοιράστηκαν φυτά σε γλάστρες από ανακυκλωμένο υλικό και φυτεμένα σε κομποστοποιημένο χώμα.
Στην εκδήλωση της απονομής των βραβείων και των επαίνων παρέστησαν ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γεράνης Μιχάλης καθώς και αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου μας, οι οποίοι συνεχάρησαν και βράβευσαν τους μαθητές –τριες.
Το σχολείο μας, λειτουργώντας όχι μόνο ως φορέας γνώσης αλλά συναισθανόμενο την ευθύνη όλων μας απέναντι στο περιβάλλον, συγχαίρει τους μαθητές –τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς κι εύχεται να συνεχιστούν παρόμοια προγράμματα.