Το Kids Save Lives είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, και βασίζεται στην ενημέρωση και εξάσκηση των Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία. Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, και παράλληλα να μεταδώσει βασικές δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών , καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε έκτακτες καταστάσεις καθώς και στις δεξιότητες της ΚΑΡΠΑ.
Φέτος είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε ως σχολείο στο μαθητικό διαγωνισμό του Kids Save Lives. Έπειτα από 2 ώρες θεωρίας και 2 ώρες πρακτικής του προγράμματος είχαμε τη δυνατότητα να λάβουμε κ εμείς μέρος . Το έπαθλο, ένας απινιδωτής στο σχολείο που θα κατακτούσε την πρώτη θέση. Οι μαθήτριες Πεταλά Χριστίνα, Ιωάννα Ρούση και Αναστασία- Μαρία Σαραντίνα εκπροσώπησαν το σχολείο μας και αγωνίστηκαν στις δεξιότητες της ΚΑΡΠΑ, έπειτα από έντονη προπόνηση και πολλές ώρες πρακτικής άσκησης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Πανοράματος στις 13/04/2024. Οι μαθήτριές μας παραβρέθηκαν εκεί για περισσότερο από 9 ώρες καθώς προπονήθηκαν αρκετές ώρες πριν τον διαγωνισμό.
Το σχολείο μας , στο διαγωνισμό που συμμετείχαν 44 σχολεία, κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση με ποσοστό 98% . Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όσους μπόρεσαν να παραστούν εκεί καθώς συγκίνηση προκαλούσε το γεγονός ότι έβλεπες παιδιά 13 και 15 ετών να κάνουν ΚΑΡΠΑ με τέτοια δεξιοτεχνία που ήταν πραγματικά άξια θαυμασμού..!!!