07/04/2021

Πρόγραμμα eTwinning

Οι μαθητές του Γυμνασίου Χορτιάτη και η Ομάδα Προγραμματισμού και Ρομποτικής Μαθητών του Χορτιάτη (XProgTeam) δεν θέλησαν να πτοηθούν από τα καπρίτσια του καιρού και των περιορισμών που επιβάλλονται και προχωράμε μπροστά!!!


Μαζί με την συνεργαζόμενη ομάδα τεχνολογίας του σχολείου Markgraf-Georg-Friedrich-Gymnasium Kulmbach στη Γερμανία και τους πάντα δραστήριους συναδέλφους Wolfang Lormes

και Philip Schleiffer διοργανώσαμε μια εικονική ψηφιακή ανταλλαγή την περίοδο των διακοπών του ελληνικού Πάσχα. Συμμετείχαμε σε σεμινάριο εξοικείωσης με πακέτα εφαρμογών δημιουργίας Βίντεο 360 °,

χειρισμού μηχανών φωτογραφίας για Βίντεο 360 ° αλλά και συσκευών εικονικής πραγματικότητας και τέλος με λογισμικό για 3D εκτύπωση.

Η πρώτη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην καταγραφή σε μικτές ομάδες παιδιών στιγμιοτύπων αλλά και βίντεο με ειδική κάμερα 360 μοιρών του περιβάλλοντος των περιοχών μας (Χορτιάτης, Kulmbach).

Η δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησε με μια εισαγωγή στο επαγγελματικό πρόγραμμα σχεδίασης τρισδιάστατων αντικειμένων OnShape από τον επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου του Μπαϊρόιτ, Christian Orgeldinger.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησε ένας διαγωνισμός, όπου οι μαθητές ενταγμένοι σε μικτές ομάδες έπρεπε να σχεδιάσουν ένα αντικείμενο-όχημα-ρομπότ που θα περνούσε από ένα σωλήνα 100 χιλ. Χωρίς να πέφτει.

Οι ιδέες και τα αποτελέσματα από τις δημιουργίες των μαθητών πραγματικά εντυπωσίασαν όλους μας !!!

Η συνεργασία μας συνεχίζεται από την νέα σχολική χρονια και πάλι !!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την Deutsche Telekom Stiftung, PAD

7/4/21

Περισσότερες πληροφορίες στο Blog της ομάδας

XProgTeam (https://xprogteam.blogspot.com/)

PHOTO:https://etech.iec.ch/issue/2019-02/digital-learning-is-redefining-education