Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διδακτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Χορτιάτη, ήταν η επίσκεψη στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όλοι οι μαθητές της τρίτης τάξης Γυμνασίου, γεμάτοι ενθουσιασμό και νέες εμπειρίες, αποκόμισαν γνώσεις και ιδέες καθώς με ετούτη την εκδρομή οι ορίζοντες τους διευρύνθηκαν. Καθώς αυτή είναι μια κρίσιμη χρόνια για τους μαθητές της Γ’ τάξης, η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ερέθισμα και προσέφερε στους μαθητές και μαθήτριες, τη δυνατότητα να ανακαλύψουν έναν ακόμη κλάδο της επιστήμης!

Κατά την επίσκεψη του σχολείου μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι καθηγητές και οι ομιλητές μας καλωσόρισαν εγκάρδια, έτοιμοι να μας μεταδώσουν ένα μέρος των γνώσεών τους καθώς και να μας αναδείξουν μικρά στιγμιότυπα της δικής τους καθημερινότητας αλλά και των φοιτητών. Στην πρώτη ομιλία, οι μαθητές πληροφορήθηκαν από τους ομιλητές, σχετικά με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ φυσικής και ιατρικής.Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν το ρομποτικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι φοιτητές ώστε να εκπαιδευτούν στη χρήση τους και να βοηθούν τους ασθενείς με κινητικά προβλήματα , τα οποία  είναι συνήθως ψυχοσωματικά.

Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης, δόθηκε η μοναδική δυνατότητα στα παιδιά να φορέσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, με τα οποία οι φοιτητές κάνουν εξάσκηση τις δεξιότητες που διδάσκονται!

Οι περισσότεροι από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, με την βοήθεια των καθηγητών του πανεπιστημίου, προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας ένα καρδιογραφημα!

Όλα τα παιδιά έλαβαν πολλά ερεθίσματα που σίγουρα κέντρισαν το νου τους! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά κυρίως τους καθηγητές που αφιέρωσαν το χρόνο τους για μια παρουσίαση τόσο σημαντικού χαρακτήρα, και που ίσως για κάποιους από τους μαθητές αποτελέσει εφαλτήριο για τις μελλοντικές σπουδές τους!

Η μαθήτρια Άννα Κ.