«Ο κόσμος είναι σαν ένα βιβλίο, και αυτοί που δεν ταξιδεύουν είναι σαν να διαβάζουν μόνο την πρώτη σελίδα» (St. Augustine) Τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής που κουβαλάμε για πάντα μαζί μας.

Από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο γερμανικό σχολείο στο Καϊζερσλάουτερν με την οικονομική υποστήριξη του υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ίδρυματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ).

Από το σχολείο  μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα 13 μαθήτριες , 2 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί. Σκοπός να δημιουργήσουμε μια θεατρική παράσταση. Απώτερος στόχος της θεατρικής παράστασης ήταν να διατηρηθεί η μνήμη των δεινών  που συνέβησαν και στον Χορτιάτη κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου  και να αποφευχθεί η επανάληψη  στο μέλλον παρόμοιων γεγονότων. 

Στο διάστημα της παραμονής μας ,μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αρκετές και ενδιαφέρουσες επισκέψεις  σε  ιστορικά μουσεία  και στο κέντρο καταγραφής γεγονότων της ναζιστικής περιόδου στο ΚΖ Osthofen.

Το σχολείο, μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε την έννοια του ιερού σκοπού της επίσκεψης. Σκοπός που πηγάζει από την βαθύτερη έννοια του ανθρώπου και δίνει τη ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον που βασίζεται στην αποφυγή των λαθών του παρελθόντος.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε τόσο από τις δραστηριότητες που συμμετείχαμε αλλά και ζώντας  σε μια άλλη χώρα με τον ιδιαίτερο πολιτισμό, τα ήθη κα τα έθιμά της, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια εμπειρία που θα βελτιώσει την σκέψη μας  και τελικά την ζωή μας.

Έχουμε την εντύπωση πως όσο πιο βόρεια προχωρούμε στον χάρτη ,τόσο πιο ψυχρούς ανθρώπους συναντούμε..

Μύθος!

Γνωρίσαμε φιλικούς, χαρούμενους, ανοιχτούς, φιλόξενους, ανθρώπους!

Επιπλέον, δημιουργήσαμε φιλίες-τις οποίες ελπίζουμε να διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα….

Ήταν τόσο μεγάλο μάθημα, τόσο αξέχαστη εμπειρία, τόσο σπουδαίο βήμα!

Για όλα αυτά θερμά σας ευχαριστούμε

Και προσδοκούμε να φανούμε αντάξιοι του επιπέδου της φιλοξενίας και εμπειριών που ζήσαμε!

Μια μαθήτρια που συμμετείχε στην εμπειρία αυτή.